FAQ

Kan corona smitta via lösgodis?

Nej, det finns idag inget som tyder på att corona smittar via lösgodis. Coronavirus smittar främst via mikroskopiska droppar i luften som kommer ner i luftvägarna – inte via magtarmkanalen. Läs mer om detta här.

Var kan jag köpa godis från BUBS?

Vårt godis kan köpas i de flesta större butikskedjor och i många fristående butiker i hela Sverige. Vi exporterar även till länder i Norden och andra delar av världen.

Är ert godis gelatinfritt och veganskt?

Alla våra skumprodukter är helt fria från gelatin och andra animaliska tillsatser. Istället för gelatin använder vi potatisprotein. När det gäller vårt gelégodis är 99 % gelatinfritt och fritt från andra animaliska tillsatser. Vi jobbar på att uppnå 100 %, och vi är nära en lösning!

Kan jag som vegetarian eller vegan äta ert godis?

 Allt vårt förpackade godis är veganskt. Allt skumgodis är veganskt. Merparten av gelégodiset är veganskt – men för att vara på säkra sidan, kolla på innehållsförteckningen!

Var tillverkas ert godis?

Det tillverkas på en plats som heter Torsvik, a.k.a Thor’s Bay, strax söder om Jönköping.

Vad betyder bokstäverna BUBS?

Grundarna Bernt, Ulrik, Birgitta och Stefan Lindström tog första bokstaven ur respektive förnamn och skapade namnet BUBS.

Innehåller era godisar palmolja?

Nej, vårt godis är helt fritt från palmolja.

Var kan jag hitta allergiinformation?

Under varje produkt här på sajten finns information om vad godisbiten innehåller och inte innehåller. Men om du vill veta mer om allergi i allmänhet och vad som orsakar din allergi råder vi dig att kontakta sjukvården, ett apotek eller googla.

Kan man köpa godis som privatperson i godisfabriken?

Nej, inte längre. Vi tog steget ut till de vanliga butikerna istället. Sorry!

Var köper man Hallonlakritsskalleglöggen?

Precis som Hallonlakritsskallen kan glöggen köpas i de flesta svenska butikskedjor. Den har däremot en tendens att ta slut väldigt fort runt jul. Glöggen tillverkas av Saturnus. Företaget alltså, inte planeten.

Är ert godis Fairtrade-märkt?

Både ja och nej. Alla godisbitar i påse är Fairtrade-märkta, men inga godisbitar i lösvikt.

Vad är meningen med livet?

Det är en ganska djup fråga. Vissa säger 42, vi säger att det troligtvis är att ha kul och njuta av godis.

När grundades BUBS?

1992.