Gott som gör gott

De flesta företag vill säga att de arbetar hållbart. Men det är skillnad på att säga saker och faktiskt göra saker. Det räcker inte att slänga upp en knapp på sin sajt som heter “Hållbarhet” och sedan är allt frid och fröjd. På BUBS försöker vi istället göra världen till en bättre plats i både ord och handling. Inte för att vi måste, utan för att vi vill.

Vi lägger energi på rätt saker

Godisproduktion är en energikrävande process. Därför har vi ett ansvar att göra tillverkningen så effektiv som möjligt. Tack vare stora miljöinvesteringar i fabriken såsom solceller och pelletsbrännare kan vi markant minska våra utsläpp av skadliga växthusgaser. Ingredienserna är dessutom utvalda från leverantörer med dokumenterad hög kvalitet på produkter och leveranser. För oss är det viktigt att produktionen och logistiken tar hänsyn till den värld vi lever i, samtidigt som allt sker på ett snabbt och rationellt sätt.

Ett helt veganskt sortiment

Allt vårt godis är fritt från gelatin och andra animaliska tillsatser. Rätt konsistens och tuggmotstånd går alldeles utmärkt att få till ändå. Självklart är vårt godis också helt fritt från AZO-färger och palmolja. Vi vill helt enkelt att så många som möjligt ska få njuta av vårt godis. Och det gör de!

Fairtrade är en schysst grej

Samtliga godisbitar i påsar från BUBS är Fairtrade-certifierade*. Det innebär en mängd olika positiva saker. Framförallt innebär märkningen att du som köper våra påsar aktivt bidrar till att göra livet lite bättre för människor som arbetar i produktionskedjan. Med andra ord är målet med märkningen att människor ska få schysstare arbets- och levnadsvillkor. Vårt arbete med Fairtrade bygger på en kontinuerlig process där vi hela tiden utvärderar sakerna vi själva gör, ställt mot hur vi kan motverka fattigdom och orättvisor i allmänhet.

*Godis med Fairtrade-certifierat socker.

Återanvändbara gjutformar

Vi använder majsstärkelse som gjutformar. Vad betyder det? Jo, det innebär att formen på den blivande godisbiten först pressas ned i släta bäddar av majsmjöl. I mjölet finns nu en perfekt avgjutning där våra maskiner sedan häller ned smeten. När godiset har torkat återanvänds mjölet och nya godisbitar gjuts i samma mjöl. Smart, eller hur? Det var en ledande fråga.

Godis och socker - en lagom historia

På BUBS har vi en väldigt svensk inställning till sockerkonsumtion och godisätande – lagom är bäst. Ät inte 7 kg godis varje dag, borsta dina tänder, använd tandtråd och rör på dig så mycket du vill, kan och orkar. Då är det ingen fara att ta några godisbitar då och då. Fotboll behöver fötter, semlor behöver grädde och godis behöver socker.

Barnen ska ta över världen

Vi har alla varit barn och många av oss som arbetar här på BUBS har barn i olika åldrar. Därför är det en självklarhet att vi gör allt vi kan för att stärka barns rättigheter på alla sätt vi kan. Barnens röster är precis lika viktiga som de vuxnas röster. BUBS är därför stolt företagsvän till BRIS. Utöver BRIS, sponsrar vi även en mängd ungdomsföreningar och idrottsevenemang med fokus på barn och familj, som exempelvis Team Rynkeby.

Svensk Miljöbas

Diplom i kulstötning och miljö

På våra väggar hänger ganska många diplom. Det bästa, förutom ett fint diplom i kulstötning från 1972, är vårt miljödiplom. Vi har varit miljödiplomerade sedan länge och det är ett av många bevis för att vi aktivt bidrar till att göra världen till en bättre plats. Miljödiplomeringen är ansluten till miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.

Med solens och Skallens kraft

BUBS Godis är stolt sponsor till JU Solar Team. Anledningen? För det första tror vi på att göra världen bättre genom att satsa på hållbara energikällor. Men så finns vi också nära Jönköping University. Och för det andra tycker vi om solsken. Teamet består av 25 studenter som gemensamt bygger en solcellsdriven bil, och bilen deltar i världens största biltävling för solcellsdrivna bilar – The Bridgestone World Solar Challenge.